Silberbauer & Blomseth

Rummetal

October 20, 2023 Season 6 Episode 89
Silberbauer & Blomseth
Rummetal
Show Notes

Vi har læst tegnene i sol, måne og stjerner: Asteroider er in! Knap nok er der returneret materiale fra én asteroide, NASA’s OSIRIS-REx sample return-mission til Bennu, før en rumsonde bliver sendt afsted for at udforske den næste: Missionen Psyche til asteroiden af samme navn. 
Vi har også fået læst de to første bind i Daniel Suarez’ Delta-v-serie. Men inden vi tager Suarez’ space tech-fiktion for pålydende, bliver vi lige til at nødt til at runde spørgsmålet om litterære kvaliteter i hard sci-fi. Gennem sin teknologisk velfunderede historiefortælling fremmaner Suarez en vision for, hvordan menneskeheden kan få både flere ressourcer og mere energi at arbejde med med minimale konsekvenser for jordens biosfære. Men det betyder ikke, at ressourceudvinding i rummet ikke kommer til at få andre konsekvenser her på jorden, især ikke økonomiske og geopolitiske. 

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree