Silberbauer & Blomseth

Farvel (og tak) til kulbrinterne

July 09, 2020 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 1 Episode 5
Silberbauer & Blomseth
Farvel (og tak) til kulbrinterne
Show Notes

Menneskeheden skal vænnes fra dinosaur-juicen, hvis ikke den skal blive vores endeligt. Men i processen skal vi også reflektere over, hvad kulbrinterne har gjort for os. Var det ikke fordi kul og olie lå klar til os ganske tæt på overfladen af jordskorpen, havde vi ikke oplevet den industrielle revolution, og mange af os ville slet ikke være her.

Prisen var høj, og vi kommer til at kæmpe igennem generationer med den fossile arv, men kulbrinterne blev ogå affyringsrampen for det, vi i dag kalder for vores liv, og, helt bogstaveligt, for det rumeventyr, der skal sende os videre.

Det bliver ikke sidste gang, vi kommer til at tale om energiproduktion og civilisation, men vi starter helt nede på, ja under, jorden: Hvad er fossilt brændsel, hvad har det gjort for os, og skulle vi måske lade være med at sætte ild til det fremover?

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree