Silberbauer & Blomseth

Dengang jorden gik under i morgen

September 10, 2020 Season 1 Episode 16
Silberbauer & Blomseth
Dengang jorden gik under i morgen
Show Notes

Børn af firserne har et til tider ambivalent forhold til idéen om jordens undergang — for den var en del af fundamentet for vores opvækst. Billeder af paddehatteskyer, missiler og atombunkere, og snak om nedfald, stråling og langsom død var noget, der bare skulle tackles. Vi greb det an på hver vores måde: Den kreative og den teknologiske.

Vi snakker atom- og koldkrigsnostalgi, hvor tæt det var på i 1983, coping-mekanismer og de kulturartefakter, der stadig kan vække den der iskolde men også lidt hyggelige og underligt velkendte stemning af kommende atomvinter og tung teknologi, ventende på 30 minutters flyvning på den yderste dag. Den melankolske fornemmelse af dengang, da klokken var 2 minutter i tolv i ti år.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree