Silberbauer & Blomseth

Special: Maskerade (I pandemiens tåge 11)

November 26, 2020 Season 1 Episode 27
Silberbauer & Blomseth
Special: Maskerade (I pandemiens tåge 11)
Show Notes

Efter lang tids venten, spekuleren og mængder af underlødige, konspiratoriske antydninger fra store dagblade kom den så 18. november: Undersøgelsen, der én gang for alle skulle slå fast, om masker virker. Rapporten, der skulle levere "den perfekte evidens". 

Men forventningerne var i den grad skruet for højt op. Pressen og politikerne – og måske også lidt forfatterne – havde fået spændt undersøgelsen for en vogn, den slet ikke kunne trække, og internationale tidsskrifter ville ikke bringe den. Først efter måneder udkom rapporten på Annals of Internal Medicine.

Mundbindsundersøgelsens antyder en vis effekt ved mundbind, men dens vigtigste konklusion er, at den ikke kan konkludere noget som helst. Datagrundlaget er for spinkelt, usikkerheden for høj — og undersøgelsesdesignet virker måske heller ikke helt gennemtænkt. 

Vi tillader os at undre os over, hvorfor undersøgelsen er sat sammen som den er, hvorfor det skulle gå så stærkt og hvorfor udgivelsesprocessen trak ud, som den gjorde.


----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree