Silberbauer & Blomseth

Hurtigere, højere

February 04, 2022 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 4 Episode 3
Silberbauer & Blomseth
Hurtigere, højere
Show Notes

“Hurtigere, højere” har ikke noget med vinter-OL at gøre, men derimod menneskehedens stræben efter mere og bedre teknologi – eller måske teknologiens stræben efter at blive skabt?
Efter et par dystre episoder til at starte sæsonen med vil vi gerne gøre det klart, at vi i bund og grund er optimister: Teknologioptimister. Teknologi kan ikke vælges fra. Vi er som mennesker groet sammen med den for længe siden og er en del af det, som Kevin Kelly kalder Technium.
Vi taler om, hvorfor det ikke er en reel mulighed ikke at blive ved med at skabe teknologi, men at vi til gengæld kan overkomme de fleste udfordringer, vi står overfor, med teknologi. Ikke at teknologi kun er af det gode, men netto har summen af teknologi i historiens løb gjort vores liv bedre, lige fra vi fandt ud at at bruge ild og kastede den første sten for at ramme et byttedyr på afstand – og kan fortsat gøre vores liv bedre og være en del af løsningen på de planetære udfordringer, hvis vi satser på at udvikle og bruge det, som ikke forekommer naturligt.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree