Silberbauer & Blomseth

Sted

February 18, 2022 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 4 Episode 4
Silberbauer & Blomseth
Sted
Show Notes

Hvad er det med steder? I vores gang omkring den varme grød — nemlig en episode om “tid” — er de tre andre, rumlige dimensioner og nærmere begrebet om “sted” i denne episode stedfortrædende. 

Vi tager udgangspunkt i et stykke stednostalgisk litteratur. En af os er nemlig forfærdelig stednostalgisk, mens den anden ikke kan — eller ikke vil — forholde sig til det begreb. Satellitbaserede navigationssystemer kan give os positioner med koordinater ud på ganske små decimaler. Der er imidlertid noget mere over steder end bare den rå position. De lader til at have betydning — hvor den så end kommer fra? I et mere eller mindre vellykket forsøg på at nærme sig det bliver det også til en snak om endog meget store kosmologiske skalaer, alpin hjemve, psykologiske behov, evolutionære omstændigheder, steder og ikke-steder i den digitale verden, et par folkeskoler, at finde vej i Tokyo, det amerikanske Midtvesten og Danmarks trafikale svar på det... Fyn?

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree