Silberbauer & Blomseth

Kreaitiv?

October 13, 2022 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 5 Episode 78
Silberbauer & Blomseth
Kreaitiv?
Show Notes

Om vi er kommet kunstig generel intelligens nærmere i nogen som helst substantiel henseende, er stadig uvist. Hvad der imidlertid er sket hen over sommeren, er, at der er blevet lanceret en række maskinlæringssystemer til især billedgenerering, som kan præstere overraskende og brugbare resultater.

Med udgangspunktet i en “prompt”, en beskrivelse i tekst af, hvad man kunne tænke sig afbildet, og noget støj til starte processen med kværner modellerne løs og spytter nogle bud på billeder, som man så kan vælge mellem, ud. Andre systemer gør det muligt at få genereret tekst og sågar også videosekvenser eller VR-scener.

Klaus har leget lidt med mulighederne, og det bliver vores springbræt for en snak om de mulige implikationer af teknologien og udviklingen af kunstig intelligens i det hele taget. Og hvad kan fx det komme til at betyde for kreativitet, vores forståelse af, hvad det vil sige at skabe, og endda kunst – med enten stort eller lille “k”?

Coverart til denne episode er i øvrigt DALL-E2's bud på en kreativ kunstig intelligens... uncanny? Det tror vi nok. 

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree