Silberbauer & Blomseth

Pangalaktisk ragen til sig

January 28, 2023 Season 6 Episode 82
Silberbauer & Blomseth
Pangalaktisk ragen til sig
Show Notes

Som det måske allerede fremgår, skal der kun den mindste anledning til, at vi føler os foranlediget til at tage spørgsmålene op, om der er andet liv i universet, og især om den mulige eksistens af andre teknologisk avancerede civilisationer.

Fermi-paradokset og dets implikationer går os på, og det gør det øjensynligt også for Kevin Kelly, hvis nylige blogpost med 12 antagelser om liv i universet blev den konkrete anledning til at bruge dem som opvarmning til en snak om økonomen Robin Hanson og samarbejdspartneres idé om — og ikke mindst matematiske modellering af — ”Grabby Aliens”. 

Hvad nu, hvis menneskeheden bare er lidt tidligt på den, og der er en slags deadline for, hvornår teknologisk avancerede civilisationer, der kan brede sig ud fra deres fødeplanet, kan opstå, fordi andre pangalaktiske civilisationer allerede har sat sig på den del af universet, hvor de kunne være opstået?

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree