Silberbauer & Blomseth

Hypersonisk

May 21, 2023 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 6 Episode 86
Silberbauer & Blomseth
Hypersonisk
Show Notes

Det tog ikke ukrainerne lang tid efter ibrugtagningen af amerikanskudviklede Patriot-luftforsvarsystemer, før de lykkedes med at nedskyde et enkelt af et af Ruslands angivelige supervåben, det hypersoniske Kinzhal-missil. 
Nogle få dage senere prøvede russerne at mætte et af Patriot-systemerne ved Kyiv med en byge af angribende missiler og droner for formentligt at få ram på netop dét. Alt blev skudt ned af ukrainerne, inkl. yderligere seks Kinzhal-missiler. 
Hvordan kan det være, at våben, som Rusland har blæret sig med vidt og bredt, bliver uskadeliggjort af et undseeligt våbensystem som Patriot? Det er tid for et realitetscheck. Og en videre snak om de teknologihistoriske og samfundsmæssige implikationer. 

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree