Silberbauer & Blomseth

Negativ vækst

August 07, 2020 Season 1 Episode 10
Silberbauer & Blomseth
Negativ vækst
Show Notes

Det er som om, at mange samtaler om (og lad os lige gøre det klart: De helt reelle, menneskabte og givet katastrofale) klimaforandringer ender med den reflekskonklusion, at væksten skal stoppes og vores levestandard skrues tilbage til tidligere tider. Og så vil CO2-udslippet helt automatisk følge med. Forskellen mellem de politiske fløje synes mest på, om føler at negativ er en rimelig bodsgang, eller om man hellere vil benægte klimaforandringer, end at forholde sig til problemet og det, man måske, fejlagtigt, ser som den eneste løsning: Negativ vækst.

Vi tillader os at undres, og forsøger at kradse lidt i overfladen på vækstbegrebet. Vi taler om, hvorfor man mon tror, at den kompleksitet, der skabte verden af i dag er reversibel? Og om det er muligt – og en god idé – at forsøge at stoppe vækst og udvikling – eller om løsningen skal findes i et helt andet domæne.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree