Silberbauer & Blomseth

Utilsigtede konsekvenser

December 03, 2020 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 1 Episode 28
Silberbauer & Blomseth
Utilsigtede konsekvenser
Show Notes

Vi blev anbefalet at læse et blogindlæg af Greg Satell på Digital Tonto. Det handler om, hvordan vi bør frigøre os fra ingeniør-tankegangen og den positivisme, der har præget den måde, vi har tænkt på og bygget virksomheder på igennem de sidste hundrede år. Den naive, deterministiske idé om, at alt hænger logisk sammen, og at vi kan regne os frem til alt, bare vi kender udgangstilstanden.

Vi er grundlæggende enige, men prøver alligevel at nuancere debatten lidt, for der er skam ikke noget i vejen med at tænke som ingeniør – hvis man er ingeniør. Reduktion er helt fint. Problemet er nærmere, at den reduktionistiske tankegang har taget overhånd, hvor den ikke hører hjemme: Blandt mennesker og som styringsredskab i virksomheder, og at den bliver misbrugt uden refleksion over den bagvedliggende kompleksitet.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree