Silberbauer & Blomseth

Special: At se gennem data (I pandemiens tåge 12)

December 10, 2020 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 1 Episode 29
Silberbauer & Blomseth
Special: At se gennem data (I pandemiens tåge 12)
Show Notes

Manglende forståelse af data leder til en forkert opfattelse af de underliggende systemer og dermed til uhensigtsmæssige beslutninger. I sidste ende handler vores kurs gennem COVID-19-pandemien om politik, men uanset ideologi og værdisæt skal beslutningerne træffes på oplyst og korrekt grundlag.

Der er mange holdninger og for lidt data(forståelse) i den offentlige debat om COVID-19, så I skyggen af Lockdown 2.0 gennemgår vi fra vores coronaskjul i hver sin ende af landet 5 pointer om COVID-19 data.

Vi undres over, at myndigheder, medier og eksperter ikke gør mere ud af at fremlægge de gode data, vi har adgang til og spørger: Hvorfor hører vi hele tiden fra læger, der synes noget, mens meget få journalister interviewer datavidenskabsfolk eller statistikere – de, der faktisk kan se gennem data?

Thomas' datanotesbog over SSI's COVID-19-data, inkl det omtalte animerede kort over smittens vej over Danmark finder du på Observable.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree