Silberbauer & Blomseth

Kompleksitet

April 16, 2021 Season 2 Episode 14
Silberbauer & Blomseth
Kompleksitet
Show Notes

Der går sjældent en episode, uden vi får bragt kompleksitet ind i samtalen på den ene eller anden måde. Denne gang tager vi så en hel episode om dette centrale begreb i forståelsen af især biologiske og teknosociale systemer. 

Der er nok af eksempler at tage af, og overraskende nok bliver økonomien et tilbagevendende: Agenter, der handler på baggrund af ufuldstændig information og ud fra en afgrænset rationalitet, skaber en samlet systemopførsel, som ikke er forudsigelig vilkårligt langt ud i fremtiden. Og så får den selvfølgelig også med ikke-linearitet, faseovergange, tilbagekoblingssløjfer og en erfaren datalogs idé om kompleksitet af både den accidentielle og den essentielle slags, men uden vi på nogen måde synes, emnet er udtømt – allerhøjst let ankradset i overfladen.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree