Silberbauer & Blomseth

Milliardærer i rummet

July 23, 2021 Season 3 Episode 1
Silberbauer & Blomseth
Milliardærer i rummet
Show Notes

Til Amazon-stifteren Jeff Bezos’ store fortrydelse blev han slået af Sir Richard Branson, manden bag Virgin-konglomeratet, i kapløbet om at blive den første til at flyve en tur ud i rummet i eget rumfartøj. Og det endda kun med en uges tid.

I baggrunden lurer så den tredje rummilliardær, altså Elon Musk, der allerede har skabt en imponerende forretning med SpaceX, men som øjensynligt ikke har samme ambitioner om at skulle på rumtur selv – i hvert fald ikke lige med det første.

Temmelig forudsigeligt og ikke særligt indsigtsfuldt kom så kritikken om, at de da hellere skulle tage og bruge deres penge på problemer på jorden. Noget misforstået vil vi mene, så den afmonterer vi først, inden det skal handle om de tre forskellige rumfartskoncepter, visionerne bag og hvad kappestriden allerede har medført af muligheder for andre aktører og disruption af en indspist rumindustri, der havde vænnet sig til at gøre ting langsomt og dyrt.


----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree