Silberbauer & Blomseth

OODALOOP

September 03, 2021 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 3 Episode 4
Silberbauer & Blomseth
OODALOOP
Show Notes

I en foranderlig verden, hvor situationer hurtigt kan udvikle sig til det værre, er det afgørende med hvilken hastighed, man er i stand til at forstå, hvad der er på færde, og beslutte sig for, hvordan man vil handle. 

Det kunne synes åbenlyst, men viser sig gang på gang ikke at være helt ligetil. Ud fra egne erfaringer med luftkamp og studier af militærhistorien blev OODA-sløjfen formuleret af den amerikanske jagerpilot og militærstrateg John Boyd for at sætte begreb på netop det forhold.

Hvor Klaus sørger for at advare mod forsimplet og ikke dybdegående nok anvendelse af konceptet i forretningsverdenen, kan Thomas ikke dy sig for at smugle pandemien ind i episoden og svinge krabasken over den skæbnesvangre træghed i det biomedicinsk-administrative apparat. Heldigvis bliver det også til en science fiction-reference (spoiler alert!) og overvejelser over, hvordan OODA’s herkomst i det militære domæne giver konceptet en hældning mod nulsumsspil.


----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree