Silberbauer & Blomseth

Metaverse

September 17, 2021 Season 3 Episode 5
Silberbauer & Blomseth
Metaverse
Show Notes

I science fiction-romanen Snow Crash fra 1992 lod forfatteren Neal Stephenson sit påhit, ‘the metaverse’, en altomfattende og livagtig virtuel verden i 3D, være det bærende element. 

Idéen har inspireret teknologer lige siden og har så særligt været i vælten i løbet af sommeren, efter at Facebook-stifter Mark Zuckerberg afslørede, at Facebook ser sin fremtid som et ‘metaverse company’. 

Hvad adskiller Metaverse fra Cyberspace? Bliver det bare endnu en omgang VR-skuffelse a la Second Life eller er teknologien dér, hvor den såkaldte virkelighed endelig kan smelte sammen med den virtuelle? Måske har metaverset allerede sneget sig ind på os? Og hvad kunne det betyde socialt og politisk, når Metaverse møder krypto, flydende kønsidentiteter og en ny generation, der ikke bekymrer sig om, om virkeligheden er er analog eller digital?

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree