Silberbauer & Blomseth

Genchi Genbutsu

October 29, 2021 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 3 Episode 8
Silberbauer & Blomseth
Genchi Genbutsu
Show Notes

Verdensøkonomien lider under, at varer ikke bliver flyttet lige så effektivt rundt som før pandemien. Og hvad så, vil nogen måske sige – men selv en mindre blokering af de globale værdistrømme kan betyde mere end blot tomme hylder i supermarkedet eller ventetid på at få en Playstation 5. For virksomheder går konkurs og arbejdspladser bliver nedlagt, når likviditeten bliver presset af, at virksomhederne ikke kan sælge deres produkter.

Sådan ser det ud på makroniveau. Hvordan er det imidlertid helt lokalt – og ofte banalt – at kaskaderne af negative effekter bliver udløst i forsyningskæder? Denne gang skal vi først gennem et par twittertråde på en tur til havnene i Los Angeles og Long Beach for at se på, hvad der egentlig foregår, “genchi genbutsu” på japansk, inden vi taler om flaskehalse, variabilitet, gennemløbstid, og hvordan man kan analysere og forstå producerende systemer generelt.

----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree