Silberbauer & Blomseth

web3

December 10, 2021 Klaus Silberbauer & Thomas Blomseth Season 3 Episode 11
Silberbauer & Blomseth
web3
Show Notes

Vi tager snakken om udviklingen fra det tidlige World Wide Web, Web 2.0 til det, som nu bliver kaldt web3. Hvad startede det med på det tidlige web, hvor er vi nu, og hvad vil fremtiden bringe i form af yderligere distribuering og decentralisering, ikke bare af indholdsproduktionen, men også pengestrømme og ejerskab.

Web3 er allerede et omstridt begreb, der har polariseret debatten og afsløret brudlinier i den digitale teknologiverden. Kryptovalutaer og web3 har nemlig et fælles teknologisk stamtræ, og så har web3 nogle decentraliserende kvaliteter, der på sigt kan gøre det svært at være en stor Web 2.0-spiller. Dermed truer web3-paradigmet potentielt giganterne typisk forkortet som FAANG – Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google på et eksistentielt plan.

Vi mener ikke, at man nødvendigvis skal vælge kategorisk side i en teknologisk debat og vælger at gå til fænomenet mere pragmatisk: Som en buket af spændende teknologi med enormt forandringspotentiale.


----

Det er sjovt at lave podcast, men det tager også tid og koster penge. Det eneste vi beder om til gengæld – hvis du altså kan lide det, vi laver – er at du smider stjerner, og måske oven i købet en lille anbefaling, efter os på Apple Podcast. Det betyder alverden. Vi higer jo allesammen efter anerkendelse i en eller anden form.

Husk at følge os på Twitter (@silberblom), på Mastodon (@silberblom@mstdn.social) og på Instagram (silberblom).

Linktree